Video : Tipsbladet
Superliga

Ingen AGF-revanche: Silkeborg kan juble igen

Patrick Mortensen havde tre store chancer, Mads Emil Madsen skød på stolpen, og til sidst vandt Silkeborg.

AGF led i sidste uge et smerteligt nederlag, da klubben tabte til Silkeborg i pokalfinalen. Torsdag skete det igen.

I en ubetydelig kamp i Superligaens mesterskabsspil vandt Silkeborg med 1-0 på Ceres Park.

Aarhusianerne havde ellers gode muligheder for at tage sejren, men særligt Patrick Mortensen viste sig ved flere lejligheder uskarp foran kassen.

Det er dog langtfra en katastrofe for AGF, at det heller ikke i denne uge endte med sejr over Silkeborg.

Klubben har således intet at spille for. Og det har Silkeborg i øvrigt heller ikke. De to er på henholdsvis femte- og sjettepladsen i mesterskabsspillet og er fuldstændig hægtet af topstriden.

Til trods for den manglende betydning gik AGF aggressivt til værks i de første minutter. Det varede dog ikke længe, før Silkeborg tog brodden af værternes ihærdighed.

Midtjyderne udmærker sig ved at være i besiddelse af en bunke dygtige boldspillere, som i en uendelighed kan flytte bolden rundt mellem sig, og det var, hvad der foregik.

Silkeborg havde bolden, og AGF jagtede den - som oftest uden held.

Det førte bare ikke rigtig til noget for Silkeborg, og når AGF indimellem fik fat i bolden, blev den hurtigt flyttet frem ad banen. Det betød, at værterne var farligst, selv om de sjældent havde bolden.

Mads Emil Madsen sparkede på stolpen, og Patrick Mortensen havde chancer til at score tre mål. Lige før pausen var han helt fri foran kassen, men sparkede på stolpen.

AGF-topscoreren ærgrede sig, da han gik til pause, og to minutter inde i anden halvleg, ærgrede han sig formentlig endnu mere. Silkeborg kom nemlig foran.

Stefan Thordarson modtog bolden i feltet, og med et hurtigt og fladt aftræk udplacerede han Jesper Hansen i AGF-målet.

Det virkede dog ikke til, at værterne sådan for alvor havde tænkt sig at satse alt på et comeback, og det var da også Silkeborg, der først kom tæt på igen.

Efter omtrent 75 minutter havde Jens Martin Gammelby god tid til at sparke bolden i et halvtomt mål, men sendte den på stolpen.