Video : Tipsbladet
Superliga

Trykket i OB langt hårdere end i Superliga-toppen

Presset på spillerne i bundkampen er hårdere end alt, der overgår spillerne i de fire klubber på guldjagt i Top 6.

VEJLE (Tipsbladet): De trækker ikke nær så mange overskrifter hos os og andre danske medier som topklubbernes profiler.

Nicolai Vallys, Andreas Schjelderup, Kamil Grabara og Darío Osorio kan bare noget andet på banen, hos os og blandt fansene, end trængte profiler og unge nybegyndere som professionelle fodboldspillere i bundklubber.

Når de endelig får opmærksomhed, er det som regel i form af kritik, hovedrysten og til tider decideret voksen-skældud, og det så man helt glemmer, at mange af dem er habile fodboldspillere og trænere, der har været gennem års eller årtiers udvælgelse for at nå Superligaen.

Mandag aften spillede Vejle og OB efter mine begreber en hæderlig omgang fodbold, deres position og presset taget i betragtning. Og tag ikke fejl: Sidstnævnte er tårnhøjt.

Spørg en eksspiller, hvad der er hårdest: At jagte guld i toppen eller kæmpe for ikke at rykke ned.

Borte er tidligere tiders evige påmindelser om, at man spiller for egne og de ansattes jobs, men ellers er det ikke meget anderledes end tidligere, ud over at lønningerne er større og forventningspresset mere barskt, nu hvor deltidsprofessionelle oprykkere som Hvidovre nærmest ikke eksisterer længere.

I supermarkedet, i børnenes daginstitution, når man snakker med vennerne og når man snart sagt taler med nogen som helst, mindes man hele tiden om, at nu skal man tage sig sammen, at det nok skal gå – altid med afsæt i, at man som en anden intensiv-patient befinder sig i en meget alvorlig position.

Jeg vil hævde, at det negative pres, det at man kun kan undgå noget, som følger alle andre i Bund 6 end førnævnte Hvidovre-fyraftensproffer, er så meget hårdere end at kunne opnå noget.

Ja, det er en katastrofe for det af de fire storhold i toppen, der bliver firer og går glip af Europa, og taber nummer tre til Randers eller Viborg i Europa-playoffen, er det også en kæmpe katastrofe.

Men frygten for at ryge ned præger klubber, spillere og trænere på en helt anden måde, og selv om vi helt sikkert kommer til at være hårde (men fair) ved OB og Vejle igen, er det værd at have i baghovedet, også på en aften, hvor Vejle-fansene fint hyldede Denis Kolinger, der for nylig måtte politianmeldte grænseoverskridende trusler, der ikke har nogen gang på jord, uanset frustrationer over dårlige resultater.